DEVO’68 zet zich in voor sportstimulering

Roder Journaal 17-2-2016

RODEN – Sportstimulering Noordenveld organiseert in samenwerking met sportverenigingen in de maanden april/mei het project ‘Scholier en Sport’. Een eenvoudige manier om op een goedkope wijze kennis te maken met één of meerdere sporten.

Badmintonvereniging DEVO’68 is één van de sportverenigingen die actief meewerkt aan sportstimulering onder kinderen. Marjolijn van Wetten van de pr- en activiteitencommissie van DEVO’68 vertelt er meer over.

“We leven steeds meer in een maatschappij waar gezond leven belangrijk is. Toch loopt het aantal jeugdleden terug omdat de meeste kinderen liever bezig zijn op de computer of met een telefoon. Als vereniging maken we ons hier zorgen over. Kinderen weten niet meer hoe het voelt om een wedstrijdje te winnen op eigen fysieke kracht, of om in een team te spelen en met elkaar te overleggen over strategie en techniek. Gelukkig zien overheid, scholen en ouders dit ook in en wordt het tijd om in actie te komen”, aldus Marjolijn.

Naast scholen en ouders probeert DEVO’68 kinderen aan te zetten om te bewegen op een leuke en sportieve manier. “Wij denken daarom ook dat het jaarlijkse project van de gemeente Noordenveld, Scholier en Sport, een super initiatief is en vooral jaarlijks moet terugkeren. Het is laagdrempelig en een leuke manier om kinderen kennis te laten maken met een of meerdere sporten”, vertelt het commissielid.

Proeflessen

Door het grote aanbod in sport wordt badminton nog weleens over het hoofd gezien. “Ondanks dat het goed gaat met DEVO’68, loopt het aantal jeugdleden terug. Daarom grijpen we sportstimulering aan om kinderen te laten zien hoe leuk badminton is. Het hele jaar door kunnen kinderen een aantal proeflessen volgen. We benadrukken vooral de groepslessen met leeftijdsgenoten. Teamwork is heel belangrijk. Na de sportstimulering kun je het hele badmintonseizoen verder spelen voor tien euro. De lessen zijn globaal ingedeeld in vier delen. Een warming-up, het spelenderwijs oefenen van technieken, een wedstrijdje en een kort badminton spelletje ter afsluiting. Kinderen zijn hierdoor met veel plezier een vol uur in beweging. Tijdens de training en wedstrijd is het bij ons overigens niet toegestaan om je mobieltje te gebruiken.”

De vereniging hield onlangs haar algemene ledenvergadering. ‘’Fokko Knol heeft zich als voorzitter beschikbaar gesteld en Dirk Drent als secretaris. Eltjo Leininga blijft penningmeester. We hebben daarmee een krachtig en mooi bestuur gevormd en proberen nu nieuwe leden te krijgen onder meer door deel te nemen aan sportstimulering via het basisonderwijs, toernooitjes te organiseren met andere clubs en open speelavonden aan te bieden. Deze zijn elke maandag vanaf 20.00 uur in sporthal De Hullen.”

Recht

‘’De scholen verzorgen een groot deel van de informatie als het gaat om sport en gezondheid. Maar wij als vereniging natuurlijk ook. Tijdens de kennismaking wordt gesproken over wie er al op een sport zit en waarom. Wij benadrukken dat sporten gezond is en vooral leuk. Ieder kind zou het recht moeten hebben om te sporten. Lichamelijk en sociaal actief zijn bij een een leuke vereniging.”

Het aanmeldingsproces voor de sportstimuleringsdagen is nog niet begonnen. ‘’Eind februari, begin maart, kunnen kinderen zich aanmelden. Via hun school krijgen ze informatie. Wij hopen op veel enthousiaste leerlingen om er een geslaagd sportstimuleringsproject van te kunnen maken,” aldus Marjolijn. Voor meer info: telefoon 050-5015850.

Rianne Martens
- See more at: http://www.roderjournaal.nl/sport/36479/devo68-zet-zich-in-voor-sportstimulering/#sthash.uVX03BUm.dpuf